Parkinson hastalığı, merkezi sinir sistemini etkileyen ve hareket kabiliyetini kademeli olarak bozan bir nörolojik hastalıktır. Bu hastalık, dopamin üreten nöronların…
Alzheimer, beyin hücrelerinin hasar görmesi ve zamanla ölmesi sonucu ortaya çıkan ilerleyici bir nörodejeneratif hastalıktır. Genellikle yaşlı bireylerde görülse de,…
Serebral palsi, erken çocukluk döneminde gelişen, beyin hasarına bağlı olarak motor becerileri etkileyen kronik bir durumdur. Kas tonusu, koordinasyon ve…
Ensefalopati, beyin fonksiyonlarını etkileyen bir grup hastalığı tanımlayan tıbbi bir terimdir. Bu durum, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve beynin yapısal…
Serebral Ven Trombozu Nedir? Serebral ven trombozu (SVT), beyindeki venlerin veya sinüslerin bir pıhtı nedeniyle tıkanması durumudur. Bu tıkanıklık, beyindeki…
İskemi Nedir? İskemi, vücudun bir bölgesine kan akışının azalması veya tamamen durması sonucu dokuların oksijen ve besin maddelerinden yoksun kalması…
Beyin Ödemi Nedir? Beyin ödemi, beyin dokusunda anormal derecede sıvı birikmesi sonucu meydana gelen şişlik durumudur. Bu durum, beyin dokusundaki…
Atrofi Nedir? Atrofi, vücut dokularının veya organlarının kütlesinde ve hacminde meydana gelen azalmayı ifade eder. Bu durum, genellikle kullanılmama, beslenme…
Menenjit Nedir? Menenjit, beyin ve omurilik zarlarının (meninks) iltihaplanmasıdır. Bu durum, genellikle bakteriyel veya viral enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkar, ancak…